Grillning.

Var några dagar sen jag skrev här nu. Förklaringen är att jag varit så pass aktiv med annat att datorn fått vila.
Helgen har varit bra hittills. I fredags var det dags för årets första grillning. Det var mycket uppskattat. Grillat kött, potatissallad, vitlökssmör, bearnaisesås och påskmust går inte av för hackor! Efter maten lirade vi en hel del TV-spel och umgicks. Det tar på psyket att spel TV-spel. Fan så förbannad man kan bli. Men samtidigt är det ju det som är tjusningen. Magiskt. Jag åkte hem kring fyra tiden på morgonen. Då hade Adam stått och väntat på mig i drygt 2½ timme vid en busshållsplats. Starkt jobbat!

Nästa vecka beger jag mig tillsammans med Johan, Jonas och Martin in i studio och ska spela in hård och hemsk musik med "Detox". Det blir förmodligen mycket trevligt!
Något som är mindre trevligt är vad som väntar mig ikväll. Ska jobba nattpass 21-07. Det är fina pengar men just idag hade jag hellre varit ledig. 

Vi fick studentmössorna för några dagar sen. Fan, det närmar sig ju!

Ögongodis: Simpsons, Säsong nio
Örongodis: Mika - Grace Kelly

Party med "Burken"

Snart måndag och ännu en underbar vecka framför sig. Helgen har varit väldigt underhållande. I fredags umgicks jag med Sippan och Robban en del. Det blev innebandy i Alfta för att senare bege sig till Robban för filmtittning. Efter det var jag chafför åt Fagge och Jexen som skulle på festligheter. Alltid kul att träffa folk!

Lördagen skulle visa sig bli riktigt trevlig! Efter många om och men så blev det utgång. Har inte festat till det på väldigt, väldigt länge så jag såg verkligen fram emot det. Jag, Pek och Seb mösdrack oss berusade och härjade hemma hos mig samtidigt som vi gjorde oss iordning för kvällens drabbning. Uppskattat! Vi skulle senare dra oss iväg på en annan förfest, efter ett tag visade det sig dock att vi hade gjort bäst i att inte åka dit. Var lite småtråkigt om jag får uttrycka mig så. Sippan slöt upp efter ett tag och tog mig och Pek ner till tranan. Ganska mycket folk på tranan men den där riktiga partyglädjen infann sig inte. Tranan är mäkta uttjatat vilket märks på en gång. En fest som inte slutar med tranan vore att föredra.

Efter tranan begav vi oss till Pizzeria Milano för intag av föda. Kvällens äventyr utspelade sig här. När vi kommer in börjar genast en minst sagt underhållande profil ställa till med tjaffs. "Burken" som vi så snällt valt att kalla honom gick igång riktigt! Det är lite svårt för er som inte var där att få riktig inblick i själva händelsen. En vild man, pizzasmet på fönstret, massa tjat om midjestorlekar och diverse hot blev resultatet av besöket på Milano. Vi satt där vid vårt bord och betraktade hela händelseförloppet utan att egentligen fatta vad han ville. Jag gissar att "Burken" måste ha varit mellan 30-40 år och han tjaffsar med ett gäng 18-19 åringar. Vilka legender Bollnäs bjuder på. Minst sagt skrattretande. Dock är det sånt här man minns och "Burken" kryddade kvällen än mer. Förresten, Milano har god pizza också.

Bröderna Unogårds tog mig, Pek och Seb tillbaka hem till mig. Tack för skjutsen och slipsknuten! Jag skulle vilja veta vad den lilla biten var som tog sig upp ur Sebben. Den såg inte nyttig ut och skulle nog skrämma de flesta. Jag intog iallafall sängen, Seb soffan och Pek.....Ja, Pek visade upp sina kreativa sidor och skapade en säng på golvet. Av en sovsäck och några kuddar hade han skapat en skapelse som kan jämföras med Hästens sängar, i princip. Imponerande. Han hade kunnat få en madrass men hur roligt hade det varit?

Vaknade kring 10-11 och körde igång några avsnitt av Simpsons och låg och degade några timmar tills det var dags för dem att bege sig hemåt. 25+ i solen så jag följde med dem på vägen. Underbart skönt att vara ute och gå i sånt väder.

Sammanfattningsvis kan jag konstatera att jag behövde festa till det. Det visade sig bli en innehållsrik kväll. Tack för det Pek, Seb och ni andra!

Hade jag haft tillgång till digitalkameran hade ni fått bättre bilder att beskåda, kameramobilen är kanske inte den bästa men man kan urskilja lite grann iallafall.
   

Projektarbete.

Då var ännu en vecka snart till ända. Jag är lite småsjuker igen. Hostar och har mig. Annars mår jag ganska bra för tillfället. Snön är borta igen och vi går mot ljusare tider. Ganska mycket som ska hinnas med, både med skola, jobb, fotboll och fritid. Hoppas innerligt jag hinner med en resa till Skellefteå. Men har man inte tid så får man ta sig tid helt enkelt! Jag, Sara och Emelie har äntligen börjat med vårat Projekt-arbete. Vi ska måla och inreda ett "sinnesrum" med typ ljus/ljudterapi. Det var strul med vilket rum vi skulle få ta, strul med pengar osv. Nu verkar det dock ha lösts sig så idag spacklade vi och inhandlade diverse prylar som ska förgylla rummet. Det är nästan som en Extreme Home Makeover. Fast i "X-small version". Tror sluresultatet kan bli bra.

Några bilder från det "intensiva" rumbygget.
  
Som ni ser så är mina medarbetare minst sagt lata. Jag tror de håller med om att det är
jag som är kraften, hjärnan och hjärtat bakom projektet! ;) Hah!
Här på bloggen kan ni i fortsättningen följa det spännande arbetet.


Nu blir det lite smörgåstårta innan det blir dags att träna. Hoppas för övrigt att helgen bjuder på
trevliga äventyr. Hela övriga familjen åker till Stockholm så jag har ett helt stort hus för mig själv.
Småskönt må jag då säga!

Adieu så länge!

Intensivt.

Jajjemän! Jobbade natt inatt. Sov två timmar, sen upp till skola. Efter skolan var det dags för ett till arbetspass. Dock ett kort pass (17-21). Den här veckan har jag mycket jobb kontrat med skola. Förutom det är det en hel del träningar/träningsmatcher som kläms in. Slitet känns dock mindre jobbigt när lönerapporten kommer.

Blev minst sagt deprimerad när det var dags att gå till skolan imorse.
Bilden som mötte mig:

Det kommer bli blaskigt som fan när det nu blir varmare några dagar igen.
Våren och värmen är väldigt välkommen nu.

 

För övrigt är jag lite småsjuk. Hostar och är täppt i näsan. Så därför tänker jag
äta fil och müsli nu. Och ett äpple. Sen sova. Imorgon kommer förresten en
spekulant på lägenheten så jag är kanske lite tvungen att städa ihop lite. Kanske.

Natti!

Helgen.

Då var ännu en helg avklarad. På måndag börjar skolan så smått igen. Jag ser verkligen inte fram emot det. Eller. Jag ser fram emot det så det kan ta slut. Ungefär. Helgen har förövrigt varit lugn. Lördagen bestod av match i Gävle. Känner mig handikappad med foten om smärtar. Jag vågar inte gå för fullt för då är jag rädd att slå upp skadan ännu mer. Men men...
Under kvällen fick jag sällskap av Alexandra vilket var alldeles trevligt. Vi bestämde oss senare för att åka ner på "Tranan" en sväng och kika in läget. Att vara nykter på ett ställe där alla andra är berusade är absolut ingen höjdare. Sen blev det lite kvällsfika innan jag begav mig hem till Ovanåker. Kvällen avslutades med ett par avsnitt "Vänner". Såklart.

Idag har det, mina vänner, snöat. Suck. Klev upp mycket tidigt för att vara mig. Klockan ringde kvart i tio sen var det dags att åka och skapa lite hård och hemsk musik. Vi är ena riktigt onda killar, bara vi vill.
SM finalen i bandy har nyss avgjorts. Edsbyn fixade det iår igen. Imponerande må jag då säga! Jag är dock inte mycket för bandy men det är svårt att inte imponeras av grabbarna!

För tillfället har jag lite ångest faktiskt. Har tre uppsatser som ska göras klar nu inför skolstarten. Jag har gjort en halv. Jippi. Först ett avsitt Simpson. Sen lite plugg..eventuellt.

Ay, Ay Folks! 

Kläder.

Nu har jag handlat kläder tre dagar i rad.Mamma och jag åkte upp en sväng på byn för att handla kostym till studenten och så. När provningen av kostymen var avklarad fick jag syn på en höst/sommar jacka. Där försvann ytterligare några hundralappar. Men så är det ibland! 

Gott folk, telepati funkar. I viss mån iallafall. Som en klok person sa: "Man kankse inte ska överanalysera detta." Det var dock ganska häftigt för det var mycket som stämde.
 
I April blir det kanske en sväng till fjällen, förhoppningsvis. Skulle vara skönt att få lite ledigt och komma iväg ett tag.

Frukost?

Take a chance
They don't come much bigger than this
Dark star spend another day with me
A dead surface that doesn't reflect
The storm underneath
Take the chance
Bring me the calm


Ännu mer tankar.

Sitter just nu hemma i Ovanåker hos Mamma och Pappa. Vi har suttit ute och druckit kaffe i den för tillfället 18 gradiga solen. Jag och lillebror Albin mumsade i oss en varsin glass. Tänk när man var liten. Man levde för dagen och de bekymmer man hade var minimala. Man behövde aldrig planera sin tid och sina "uppgifter". Det skulle vara skönt att ha en sån tid igen, men å andra sidan är det en del av livet att växa upp. Jag är nog inne i en mellanålder. Övergången till vuxenlivet har börjat. Jag har flyttat, jag jobbar och har inte alls lång tid kvar i skolan. De val jag gör nu får nog större betydelse är vad man kan ana. Jag vet, jag tänker mycket men jag antar att det är så det måste få vara just nu.


Det är nog också en väldig massa tjat om vårvädret i den här bloggen. Ni får helt enkelt ursäkta mig. Jag mår så himla bra av det just nu. Ja, jag gillar verkligen den här tiden. Jag tänker en massa. Planerar som sagt inom mig själv, tänker mig hur jag vill ha allt. En del tankar är dock alldeles för personliga för att skrivas här. Även om tankarna ibland gör en lite frustrerad så är det väl så det ska vara. Våren handlar ju som bekant om känslor så då tänker också jag allt vara lite känslosam. Någon som håller med mig om mina funderingar?


Det har handlats ännu mer kläder idag. En till tröja, en skjorta och en halsduk/sjal. Man måste ju få lyxa till det ibland. Nu ska det ut och löpas lite!


Adjöken!


I want you to lead me,
Take me somewhere.
Don't want to live,
In a dream... one more day.


Gävle.

Idag har det varit strålande väder, igen. Tänkte jag skulle utöka klädförrådet så jag satte mig på tåget och for till Gävle en sväng. Man kunde gå med t-shirt utan att frysa. Det är ett väldigt gott tecken. Förutom en välsmakande "Pasta Bologna" blev det också en del klädplagg. En skjorta, två tröjor, byxor och ett par skor. Sistnämnda måste dock ses som en skräll. Det är inte ofta jag köper skor. Under hela vintern har jag gått med vanliga sommarskor i tunt tyg. Skoaffären i fråga hade utförsäljning så jag kikade in och hittade ett par Björn Borg för halva priset. Varför inte? Det enda jag glömde köpa var en ny DVD-spelare. Min nuvarande låter som ett helt jävla industricenter. Får allt ta och göra en till sväng sen.

Kvällen kommer antagligen bli lugn. Har träning en sväng men det blir lugnt på grund av foten som börjat spöka igen. Sen bär det av till Edsbyn för att träffa familjen en sväng. Sitter också alltid fint med mamma mat.

Swing it!


Vårsol och Tankar.

Snön börjar försvinna och solen gjorde en mycket välkommen entre idag. 10+ och solsken. Bort med det gamla in med det nya brukar det heta och det är väl så. Vi går mot vår och sommar och jag känner mig väldigt optimistisk inför framtiden.
Jag har alltid försökt ha planer om vad jag göra av mitt liv. Tankar har kommit och gått men inte förrän nu känner och vet jag vad jag verkligen vill. När skolan slutar till sommaren säger en del att de kommer få ångest över att de inte vet vad de ska göra. För mig är det precis tvärtom. Jag ser fram emot skolslutet och tiden som kommer efter det. Visst kommer det bli förändringar, men det måste det få bli. Jag kommer med all största säkerhet att flytta. Jag vill söka mig bort från Hälsingland och uppåt i landet. Vad händer med livet man hade här gentemot livet man får? Även om framtiden är förhållandevis oviss så vill jag ha den tiden, jag vill ha den ovissheten. Jag vill prova på livet och inte bli en som går i samma fotspår och samma gamla invanda rutiner.
För tillfället vet jag vad jag vill. Det känns bra att kunna ha det målet att jobba efter. Nu ser jag verkligen fram emot skolslutet och nya tider.


Jag har förresten nyss kommit hem från tatueraren, igen. Jag blev då nöjd med resultatet. Likaså tatueraren som tog bilder som han ville ta med på någon mässa senare iår. Modellkarriär inledd måntro?;)

Jag måste städa. Jag har massa tvätt som ligger framför dörren och blockerar, massa ren tvätt som ska fixas och en del disk som ska tas om hand. Hallelujah! 

Adjö så länge mina vänner!

------

Så less på min fot nu! Har slagit upp gamla, goa skadan igen verkar det som. Jag vill vara skadefri så man kan börja lira riktigt igen! Skitsport...

Föresten, här är en bild på nya tatueringen för den som är vill kika.

Skellefteå.

Har nyss kommit hem från resan till Skellefteå. Vi kom fram i torsdags då vi bara tog det lugnt  ute i Raggvaldsträsk. På lördag var det först begravning och det är ju aldrig roligt med sådana där tillställningar. Efter det åkte vi hem till kusin Ingela och åt och umgicks. Senare kom allihopa ut till Raggvaldsträsk där vi åt ännu mer mat och umgicks.

Sen bar det av in till stan med Nadja och kollade in nya lägenheten. Kvällen bestod av bastning och en massa prat om gamla minnen m.m. Väldigt trevligt! Som vanligt är det allid lika tråkigt att åka därifrån. Tror bestämt att jag ska åka dit och jobba efter skolan. Hade inte varit helt fel.

Kvällen kommer bli väldigt lugn. Är ganska festsugen så hade jag inte haft match imorgon så kankse det hade blivit festligheter. Är ledig en vecka framöver nu. Aktivera mig?

Adjö!

Lägenhet.

Japp! Nu ska jag bara skriva på kontraktet från Bollnäs Bostäder sen kan jag börja flytta in i nya lägenheten. Ska bli så skönt! Har kikat in nya tapeter att dra upp så det blir lite ljusare inne där.

Hur har dagen sett ut? Vaknade, åkte och jobbade, kom hem och nu sitter jag här. Jag ska bestämt lägga mig och vila mig i form till träningen. Det har föresten regnat idag. Må snön försvinna för iår!

Lev väl!

-----------

Henrik Larsson är magisk!


Soffa.

Är hemma i Edsbyn och hälsar på hos mor och far. Ledig från jobb imorgon så nu kan jag äntligen sova ut riktigt.
Uppskattat! För närvarande ligger jag i soffan (som för övrigt är jätteskön) och kikar på Vänner. Helt otroligt bra serie om ni frågar mig. Inte bättre än Simpsons dock. Innan jag flyttade hemifrån kollade jag aldrig på några speciella serier på TV. Nu följer jag både det ena och det andra. Sorgligt, men ack så sant.

På torsdag bär det av till Skellefteå. Jag gillar verkligen den staden (och hockeylaget). Anledningen till att vi åker dit kunde dock varit bättre. Det är begravning för faster min. Hoppas allt går bra.

Jobb efter skolan har jag fått med. Iallafall över sommaren. Pratade med "Chefen" igår och över sommaren var jag garanterad jobb, sen skulle vi kolla upp möjligheterna till fortsatt jobb efter det. Det tyckte jag lät ganska festligt.

Något som är festligt är soffan. Nu återgår jag!

Natti!

Fotboll och Sushi.

Nyss vaknat. Sitter och laddar upp med en portion nudlar och mackor. Snart beges det av till Gävle för att lira träningsmatch. Jag är trött och hade gärnat sovit nån timme till.

Igår blev det även klart med ny lägenhet. Till veckan blir det flytt in i en större lya. Skönt! Då kankse man kan dra till med en riktig inflyttningsfest?
Annars är jag nöjd med gårdagen. Själva födelsedagsfirandet blir som sagt imorgon, söndag, men jag fick besök av Sara och Emelie som förgyllde kvällen en sväng. Det blev en lugn kväll med Sushi till middag. Blandade reaktioner. Köper man direkt från restaurang är det gott. Nu köpte vi från Prix och det var väl inte direkt den godaste sushin jag ätit. Tack för sällskapet iallafall!

Åter till nudlarna.
Godday folks!

Solsken och Framtidsplaner.

Vaknade upp av att solen lös mig rätt i ansiktet. Äntligen får vi solsken! Hoppas snön töar bort illa kvickt nu!
Idag blir jag officiellt 19. Får besök av familj/släkten på söndag då min storasyster fyller år. När man tänker efter. 19 år. Det är fan mycket. Måste ju snart börja planera att köpa radhus, volvo, hund, skaffa fru och ungar m.m.
Det känns jobbigt att tänka på framtiden och vad som komma skall. Jag vill helst ta en dag i taget. Men det är svårt att leva så. Det blir att man planerar allt man ska hinna med, sen om det skiter sig är en annan sak.
Skaffa barn, radhus och hela den biten får dock bli en annan dag. Just nu tänker jag bara njuta av dagen och hoppas att ni har det lika bra!

Ps. Jag, Adam och Robert såg en av de bästa filmerna igår. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Det finns alldeles för många människor som ogillar dåliga filmer.

Örongodis: Red Hot Chili Peppers - Snow (Hey oh)
Ögongodis: House of Blood. Film som skulle visa sig bli en orgie av blod och krossade skallar. Förjävla underhållande. Dåligt så det blir bra.

Adios!


Fulla ungdomar och Kladdkaka.

Det blev inga festligheter för min del igår. Johan dök upp kring tio igår kväll. Vi tog det bara lugnt i lägenheten. Lite äventyr blev det dock då vi skjutsade Matte och Gurra till Tranan för att vidare bege oss till Max Drive In. Tillbaka till lägenheten för att göra ett försök till att ta sig till Tranan. Jag tror vi hann vara inne på Tranan i en halvtimme innan det skulle stänga. Roliga öppettider må jag säga. För att ha varit där i 30-60 minuter så hann man med att se det mesta. Slagsmål, massa fulla ungdomar, kärlek, hjältar på dansgolvet m.m. Underhållande.

Efter jag agerat taxi åkte jag hem till mina föräldrar och bäddade ner mig i gästrummet.
I köket stod en bit, för dagen, nybakad kladdkaka. Hoppas biten inte var menad för någon annan.

Imorgon blir Limpan ett år äldre. Nämligen 19 år. Inte något jag tänkt på direkt. När mamma frågade hur jag ville göra på fredag så svarade jag: "Va? Vad händer på fredag?" Helt tappat tidsorieteringen.
Vad önskas då? Det är också en bra fråga. Jag vill ha en ny dammsugare. Min andra....sög?

Vad som står på dagens schema återstår att se. Lite träning lär ju alltid kunna tryckas in samt umgänge med Salmela/Sjösved.

Örongodis:  All Shall Perish - We hold these truths
Ögongodis: Bankkontot för tillfället.

Lev väl så länge folk!
/Limpan