Fancy UFC?

Hittade tidigare, eller rättare sagt, Adam tipsade om en sida som rankade de tio blodigaste UFC-matcherna.
Nu är det så att jag tokdiggar sporten och tyckte det var en lite smårolig lista. Inte för att jag går igång på blodet...nåja, lite mer triggande blir det ju såklart;) Här kommer iallfall listan. Lånad från:
http://mmanytt.se/?p=1936.
Tyvärr var det två videor som inte fungera, pga "skyddat material". Bullshit...Det var bl.a. Stevenson vs. Bj Penn.
Här kommer istället åtta andra smaskiga filmer.


8. Wanderlei Silva vs Daijiro Matsui
Vi börjar med Pride. Redan 1999 var Wanderlei igång med sitt tågande för att bli bäst. Vi har allt som egentligen kan göra detta till en bra match, hoppsparkar, stomps, strypgrepp och Bas Rutten som kommentator. Denna är nog inte den mest blodiga matchen som finns men att döma av blodspåren i mattan så lär Wanderlei ha släpat omkring Matsui lite mer än vad vi får se i denna sammanfattningsvideo. En bra mjukstart helt enkelt och det var ju tur för efter hoppet blir det bra mycket kletigare.




7. Matt Roland vs Chip Tate
Den enda bra videon jag hittade här var från när matchen i princip är över. De hann inte med mer än en rond och för Chip Tates näsa så var det nog tur. Det ser ut som en rätt så svårstoppat blodström som kommer ur Tates näsa och panna när matchen väl är stoppad. Tate har efter den här galan som hölls under 2007 inte gått några fler professionella matcher. Hans näsa sa möjligen ifrån. Man skulle kunna sammanfatta den här videon med annonsörens kommenter, “Tja, det där kommer kräva några stygn”.




6. Gabriel Gonzaga vs Randy Couture

Här har vi huvudeventet från UFC 74. Det man egentligen lättast kan sammanfatta denna match med är att Gonzaga spenderar dryga 2,5 ronder med att bloda ner Randy Couture efter att Couture knäckt hans näsa tre minuter in i rond 1. Men med tanke på Coutures ålder så är det han man förväntar sig vara helt trasig efter ett antal ronder och inte den 29-åriga Gonzaga.




5. Chris Lytle vs Josh Koscheck
Som ett kriterie på en blodig match så borde det vara att någon av personernas hårfärg ändras. Nu är Chris Lytle egentligen helt utan hår så hans hårfärg kan vara svår att göra något åt, det är istället Josh Koschecks tur eftersom han är helt och hållet naturligt blond. Efter matchen har han istället en fint naturlig röd-rosa ton i det hela. Och när man matchar Koschecks förkärlek mot ground and pound mot Lytles villighet att fortsätta matchen trots den stora mängden blodförlust så bäddar det ändå för en bra match. En brutal match, men en bra match.




4. Kazushi Sakuraba vs. Ricardo Arona
Självklart måste en till Pride-match vara med här. Precis i början på videon ovan så ser vi hur Kazushi Sakuraba redan är rätt så brutalt misshandlad efter första ronden. För oinvigda var det i denna organisation tillåtet med fotbollssparkar samt knän och sparkar mot huvudet på en person som ligger ner. Detta utnyttjar Ricardo Arona till fullo och matar knän i huvudet på en mer och mer knölig Sakuraba. Men efter dessa ronder så bevisar Sakuraba helt enkelt att han är tuffare än alla oss, sammanlagt. Videon kanske inte gör matchen till sin egentligen rätt, men tvivlar ni på om denna faktiskt ska vara med i listan så bör ni se denna bild.




3. Sean Sherk vs Kenny Florian
Vi studsar direkt in i femte ronden på denna titelmatch. Det var ju självklart Kenny Florians patenterade “hellbow” som betalade för sig själva. Florian lyckas under matchens gång öppna upp ett fint jack i höger tinning på Sean Sherk och här kommer det blod. Inte mängder med blod men fortfarande tillräckligt för att täcka båda två när de varit nere på marken och slagits lite. När de är färdigslagna ser båda ut lite som de kommit från en inspelning av en B-skräckis. Möjligen har deras film “Jag vet vad du gjorde förra galan” premiär någon gång under sommaren.




2. Joe Stevenson vs Yves Edwards
Här har vi UFC 61. Den 8 juli 2006 tar Joe Stevenson och Yves Edwards och går en match mot varandra. Det går väldigt fram och tillbaka i den första ronden tills Joe Stevenson tröttnar och börjar mata armbågar i toppen på Edwards huvud. Det är här vi börjar se rött. Och mycket av det också. Domaren tar och pausar matchen en kort stund runt 9:52 in i videon för att kontrollera hur Edwards egentligen mår. Tydligen är allt fint och de tillåter honom fortsätta ronden ut.




1. Edwin Dewees vs Gideon Ray

Detta är från säsong 4 av The Ultimate Fighter och om man ska beskriva hur pass blodig denna match är så ska man bara kolla på utvecklingen av Edwin Dewees hårfärg. Han vandrar in i buren som en stolt blondin. Efter ett par minuter är det blonda ett minne blott och i buren har vi istället en rödhårig kille med ena handen mot pannan för att stoppa blodflödet samtidigt som han använder den andra handen att mata slag med. Att inte få panik vid så pass mycket blodförlust är en riktigt stark prestation bara i sig.

 



Kommentarer
Postat av: adam

underhållande skit! :D

2009-04-28 @ 21:55:21
Postat av: Eric

Fantastiskt bra! Kom till Skelle så tar vi en UFC-natt på projjen;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback